Kiállítások amiket látni kell

Kiállítások amiket látni kell

image

Az új év elején érdemes kihasználni a csendesebb napokat és felfedezni Debrecen kulturális értékeit. A múzeumi negyed időszaki kiállításai színes vizuális élményeket kínálnak.

ART SELECTION – évadzáró csoportos kiállítás és vásár

Meddig: 2024. január 15.

Hol: Bényi Galéria

 

image

Erdély művészete a két világháború között – Válogatás a Böhm-gyűjteményből

Meddig: 2024. január 21.

Hol: Déri Múzeum 

Felbecsülhetetlen értékű, immár közkinccsé lett kollekcióba, ifj. dr. Böhm József nagyváradi születésű orvos-gyűjtő és ugyancsak medikus édesapja, néhai id. Böhm József két generáción át gyarapított magángyűjteményébe invitálja látogatóit a Déri Múzeum. A közép-európai léptékkel is méretes, mintegy 250 műtárgyat számláló modern és kortárs művészeti anyag az egyik legjelentősebb magyar gyűjtővé avatja a németországi Freibergben élő családot, amely az 1960-as évektől egy reprezentatív „erdélyi galéria” kialakításán fáradozott, hogy a perifériaként kezelt transzszilván művészet az őt megillető helyre kerüljön Európa 20. századi palettáján.

image

Határkor – Fátyol Zoltán és Tamus István kiállítása

Meddig: 2024. február 11.

Hol: MODEM 

A Határkor című tárlat két debreceni alkotó, Fátyol Zoltán és Tamus István hetvenedik születésnapját ünnepli az érett pályaszakaszukból származó művek rendszerezésével.

image

Csokonai 180

Meddig: 2024. május 26.

Hol: Debreceni Irodalom Háza 

A költő tüdőgyulladás kapott, ám meggyógyult? Lillát elfeledte s újra rátalált a szerelem? Különös kérdések, amelyekre különös kiállítás ad választ a Debreceni Irodalom Házában, Csokonai 180 címmel.

image