Ázsia testközelben

Ázsia testközelben

image

A cívisváros két jelentős közgyűjteménye, a Déri Múzeum és a Zoo Debrecen összefogott annak érdekében, hogy a nagyközönség közelebbről is megismerhesse Ázsia páratlan természeti és kulturális gazdagságát.

 

Az április 2. és 30. között érvényes akció keretében az egyik intézménybe szóló teljes árú belépő felmutatásával a másik intézmény jelentős kedvezménnyel látogatható hétköznap, ráadásul a Múzeum és a Park egyaránt tematikus kiegészítő programokkal hozza még közelebb a Távol-Keletet látogatóihoz. A remek tavaszi kirándulóidőben öt kontinens, köztük Ázsia állat- és növényvilága is megcsodálható a Nagyerdő fái alatt, ahol olyan közönségkedvencek várnak minket, mint Mulan, a világritkaságnak számító észak-kínai leopárdkölyök – aki a bejáratnál díjmentesen felvehető keresőjáték főszereplőjeként is végig kalauzolhat minket a Parkon – vagy Mei, az első debreceni születésű vörös panda. Érdemes meglátogatnunk a megújult terráriumba költözött kockás pitont, de a krokodilfarkú bütykösgyíkok és vietnámi barlangi gekkók bemutatója melletti, pálmaolajról szóló ismeretterjesztő sarkot is.

 

A remek tavaszi kirándulóidőben öt kontinens, köztük Ázsia állat- és növényvilága is megcsodálható a Nagyerdő fái alatt, ahol olyan közönségkedvencek várnak minket, mint Mulan, a világritkaságnak számító észak-kínai leopárdkölyök – aki a bejáratnál díjmentesen felvehető keresőjáték főszereplőjeként is végig kalauzolhat minket a Parkon – vagy Mei, az első debreceni születésű vörös panda. Érdemes meglátogatnunk a megújult terráriumba költözött kockás pitont, de a krokodilfarkú bütykösgyíkok és vietnámi barlangi gekkók bemutatója melletti, pálmaolajról szóló ismeretterjesztő sarkot is.

 

 

image

A Déri Múzeumban megtekinthető a nemcsak hazai, de nemzetközi mércével mérve is jelentős Szamuráj udvarház, ahol az Edo-kor virágzó iparművészete, illetve a 19. és 20. század fordulójának japán hétköznapjai elevenednek meg korhű atmoszférával. Előzetes regisztrációt követően japán „fegyversimogató” foglalkozáson is részt vehetünk dr. Kovács József Dénes történész vezetésével, vagy nekivághatunk egy játékos, feladványokkal teli hátizsákos körútnak a Felkelő Nap országának színpompás állandó kiállításában. Meghirdetett időpontokban, április 8-30. között minden csütörtökön délelőtt 10 és 14 órától múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt a családok. A program a Szamuráj udvarházat mutatja be játékos módszerekkel. Az izgalmas élményeket kínáló alkalmakon a részvétel ugyancsak regisztrációhoz kötött.

A kedvezményekről és kiegészítő programokról a Déri Múzeum és a Zoo Debrecen honlapján tájékozódhatunk.