spa

Sókabin

Sókabin

Miért jó a sós levegő?

A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül.

 

A sóbarlangok pozitív tulajdonságait, alkalmazásának előnyeit számos kutatás igazolta különösen krónikus hörghurut esetén és más légúti betegségektől szenvedők körében. A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, és az arcüreggyulladás. A már említett gyulladáscsökkentő hatása nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek.

A sókabin leginkább egy szaunához hasonlítható, annyi különbséggel, hogy nem a meleg, hanem a levegő összetétele segíti egészségünk megőrzését. A sókabin falai kősóval borított, így művi úton a sóbarlang mikroklímája valósul meg. Hőmérséklete 20-24°C, relatív páratartalma 55-60 százalék. (webbeteg.hu)

 

A sókabin nyitva tartása: az év minden napján, a Termálfürdő nyitva tartásával megegyezően.

A kabin használata

A kihelyezett edényekből, és a sótéglák felületéről a klímaoldat természetes módon párolog. Ez a sószobában a természetes sóbányák, sóbarlangok mikroklímáját hozza létre. A légtisztító klímaoldat a levegőben lévő szemmel nem látható szennyeződéseket is magához vonzza, megköti, és elpusztítja a baktériumokat, gombákat. Így a por-, pollenmentes, sót és ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő belélegzése valódi felüdülést jelent az asztmás, allergiás és más légzőszervi megbetegedésben szenvedők számára.

 

  1. A sókabin csak száraz testtel és száraz fürdőruhában lehet használni.
  2. A sókabin használat közben semmilyen nyugalmat zavaró tevékenységet nem szabad végezni!
  3. A sókabin használat közben tornagyakorlatok, egyéb intenzív mozgásokat nem szabad végezni!
  4. A sótömböket, sótéglákat megérinteni-mozgatni tilos!
  5. A sókabinban elhelyezett sótömböket a tárlókból kivenni, a kamrából kivinni tilos!
  6. A sókabin használata után 2-4 dl víz fogyasztása ajánlott.
Hasznos tudnivalók
Érkezés előtt mindenkiben felmerülnek kérdések a szolgáltatásokkal kapcsolatban, mi igyekeztünk a legáltalánosabbakat összegyűjteni és megválaszolni.